Ubbhult Barockfestival

Ubbhult barockfestival startades 2017 för att skapa en festival med musikaliskt inspirerande upplevelser i vårgrönskan. På festivalen presenteras ett urval av framstående verk från två hundra år av musikhistoria som av många anses som den klassiska musikens höjdpunkt. Festivalorkester på Ubbhult Barockfestival är Karlsson Barock, specialiserad på profan barockmusik från 1600-talet fram till mitten av 1700-talet.

Succéartad start
Fjolårets satsning på en ny festival med barockmusik i Ubbhult blev en stor framgång. Den var ett samarbete mellan Ubbhults byalag, Sätila församling och Marks kommun och bjöd på två dagars program med barockmusik från 1600- och 1700-talen. Den kände barockmusikkännaren och radioprofilen Vassilis Bolonassos levandegjorde musiken och dess tid på ett fängslande sätt och den välrenommerade barockorkestern Karlsson Barock skapade minnesvärda musikaliska stunder.

Årets festival
Sporrad av fjolårets publika framgångar fortsätter arbetsgruppen nu med en utvidgad och breddad festival. Karlsson Barock medverkar som i fjol, nytt är att musiker ur den stockholmsbaserade Drottningholms Barockensemble medverkar. Det blir tre dagar med konserter som avslutas med en medverkan vid söndagens gudstjänst i kapellet. Nytt är också en större satsning på ungdomar. Som i fjol medverkar elever från Marks kulturskola. Dessutom får en helt ny ungdomsorkester med inriktning på barockmusik sin premiär under festivalen. Det är den nystartade Kompani 415 som är en barockorkester med ungdomar från hela Västra Götaland.

Vackert festivalområde
Festivalen äger rum i Ubbhults kapell, en vacker byggnad i en idyllisk miljö, och på den lokala bygdegården finns café med hemgjord fika. Ta även chansen att ta en härlig promenad runt Änkatjärn, som ligger ett stenkast från festivalområdet.

Biljetter
Du kan förboka biljetter genom att maila till ubbhultbarock@gmail.com. Uppge ditt namn, antal biljetter och till vilken konsert du vill boka, eller om det gäller festivalpass. Pris 150 kr/konsert eller festivalpass 300 kr.

Följ oss
Få uppdateringar om festivalen på vår Facebook-sida och följ gärna Karlsson Barock på Instagram.

Ubbhult barockfestival arrangeras av Ubbhults byalag och Sätila församling i samarbete med Marks kommun.