Utökad 30-gräns i Ubbhult?

Ubbhultskolans rektor begärde i början av 2013 om utökad 30-gräns för trafiken utanför skolan. Trafikingenjör Ann Höök från Marks kommun startade då en utredning kring detta. Kontakt togs i augusti med Ubbhults Byalag och vi hade ett positivt möte på plats där kommunens representant bland annat informerades om vad vi hade kommit fram till vid Trygghetsvandringen i Ubbhult tre månader tidigare. Vad hände sedan?

I januari 2014 meddelar verksamhetschef (gata/park) Magnus Palm att kommunen startat en större utredning och översyn av hastighetsbegränsningarna i hela kommunen. Ann Hööks utredning av utökad 30-gräns i Ubbhult blir ett underlag i den nya utredningen. Teknik- och Serviceförvaltningen ansvarar för genomförandet av utredningen. Eventuella förslag till ändringar av hastighetsbegränsningar går därefter till politikerna för beslut. Eventuella nya skyltar lär inte bli aktuellt före 2015!

Har du synpunkter på detta så är det Teknik och servicenämnden som är ansvariga för detta, såväl som Trygghetsvandringen. Ordförande heter Pär-Erik Johansson (M) och tar gladeligen emot samtal från oss som gett honom detta förtroende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.